Zomerfestival 2018

vrijdag 13 juli 2018 19:04

In het vorige bericht heeft u kunnen lezen, dat de Erkertjes hard aan het repeteren waren voor het 10e festival “Met inzet en plezier”. De nieuwe liedjes, geschreven door Annelies en Ellie, waren best een beetje moeilijk, dus het was soms hard werken, vooral voor de 3 solisten, die de eerste partij spelen.

Ja en dan is het ineens 30 juni. De generale repetitie ging best goed, het draaiboek was klaar, kortom, alles wat van te voren geregeld kon worden, was geregeld.

Op de dag zelf waren de meeste vrijwilligers al vroeg op pad om bloemen te halen en de muziekinstrumenten van de Erker naar het Wennekerpand te brengen. De opbouwploeg kon al om 10.00uur beginnen met alles klaar te zetten en de geluidstechnici ging daarna aan de slag om het geluid te regelen, zodat wij om 12.15u direct met de soundcheck konden starten.

Intussen kwamen de Erkertjes binnendruppelen evenals de andere vrijwilligers. Iedereen kon op zijn gemak iets drinken en het bekende rode T-shirt aantrekken. De namen waren al opgespeld, dus ook dat ging heel relaxed. Annelies kwam om 12.15u en wij begonnen gelijk met de soundcheck, toen bleek, dat niet alle keyboards goed afgesteld stonden.

Enfin, dat was snel opgelost.

Daarna hadden wij tijd om in de foyer onze lunchpakketten te eten en dat smaakte wel.

Er kwam van lieverlee al wat publiek binnen, dus werd het tijd om onze plaatsen in te nemen en ja, dat was wel even een teleurstelling, er kwamen niet zoveel mensen kijken. Dit kwam vast door het mooie weer en door allerlei activiteiten in de stad. De Erkertjes speelden in hun beleving vast voor een volle zaal, want zij deden het hartstikke goed.

Na een klein welkomstwoordje nam de presentatrice, Jacqueline van der Ploeg, de microfoon over en kondigde elk liedje met een kort verhaaltje aan.

Na ons eigen openingslied speelden de Erkertjes maar liefst vier nieuwe nummers en natuurlijk ook een paar “gouwe ouwe”, waaronder de “Sneeuwwals”, die, met de tropische temperatuur buiten, wel van pas kwam.

Na het spelen van het eerste blok door de Erkertjes, was het de beurt van Marscha om iedereen te vermaken, nu en dat deed zij!

De Erkertjes zijn allemaal dol op Marscha, maar omgekeerd is dat zeker ook het geval. Zij dansten er wat op los.

Na Marscha, maar voor de pauze was er nog een gastoptreden van “United by Music”, zij speelden en zongen veel bekende nummers waaronder, heel toevallig “Halleluja”, een van onze nieuwe liedjes, dat wij na de pauze zouden laten horen.

Na de pauze waren De Erkertjes weer aan de beurt en ook al was de zaal nog minder bezet dan voor de pauze, zij trokken zich er niets van aan en speelden de sterren van de hemel. Na ons bekende slotnummer: “de Aambeeldpolka”, was er nog een gastoptreden.

Jurgen Jonkers, een look a like van Frans Bauer, kwam op met: “Heb je even voor mij”, nou De Erkertjes stonden al op de dansvloer en met hun ook het nodige publiek.

Na het slotwoordje kregen alle spelers een aandenken aan dit festival en toen was deze geslaagde middag toch echt afgelopen. Vlug de rode T-shirts uit en je eigen kleren weer aan, want de taxi’s stonden voor de meesten al klaar.

En ja, dan moet er natuurlijk nog opgeruimd worden en de instrumenten weer terug naar de Erker, dit ging echter allemaal razendsnel en ik denk, dat alle vrijwilligers toch wel om ca. half zeven thuis hun beentjes konden strekken.

Het was een lange, vermoeiende dag, maar het 10e festival mag toch “geslaagd” genoemd worden.