Sinterklaasfeest

Dinsdag 19 november kwam er hoog bezoek bij de Erkertjes.

Sinterklaas met zijn Pieten waren nog maar net in het land of zij kwamen al naar de Erkertjes toe. Hij werd om half acht verwacht, de Erkertjes waren alvast begonnen met zingen en dansen en wie kwam daar een paar minuten voor tijd ineens swingend naar binnen? Ja heus, Sinterklaas! Ondanks zijn zeer hoge leeftijd bracht hij het er nog prima vanaf!

Toch miste de Sint iets, er was geen welkomstlied voor hem gezongen, dus hij weer de gang op om vervolgens opnieuw binnen te komen, maar dan als een waardig oude baas. Maar je begrijpt, de stemming zat er gelijk goed in, de Pieten deelden intussen pepernoten uit en de vrijwilligers gingen rond met warme en koude chocomel en natuurlijk een speculaasje. Dit alles was gesponsord door Dirk van der Broek, iets waar het bestuur van de Erkertjes heel blij mee was.

Tja en zoals altijd had Sinterklaas het Grote Boek bij zich en moesten er enkele Erkertjes bij de Sint op het matje komen. Natuurlijk werd er tussendoor ook gezongen en gedanst en niet te vergeten polonaise gelopen, want daar is de Sint gek op!

Zoals altijd als het gezellig is vloog de tijd om en was het ineens weer tijd voor de Sint om naar een volgend adres te gaan. Zakken vol cadeautjes en chocoladeletters,

die ook gesponsord waren, maar dan door de firma Ooijkaas, lieten zij achter zodat de Erkertjes niet met lege handen naar huis gingen.

Het was weer heel gezellig.