Het Midwinterconcert

dinsdag 19 februari 2019 11:48

Zoals al enige tijd aan de flyer op de site te zien was, ging muziekgroep “De Erkertjes” weer een “Midwinterconcert” geven in wijkcentrum ”De Erker”. Het stond gepland voor dinsdag 29 januari, dus ging het die avond natuurlijk ook gebeuren.


Vanaf 16.00u waren enkele vrijwilligers druk in de weer om de muziekinstrumenten te installeren en de stoelen, voor hopelijk heel veel publiek, klaar te zetten. Na de ‘soundcheck’ kon het publiek binnen komen, ik zou haast zeggen ‘stromen’, want de zaal was al snel meer dan goed gevuld! Voor de pauze speelden de Erkertjes bijna hun hele winterrepertoire, dat zijn al best veel liedjes, want  zij hadden nog vier nieuwe winterliedjes, zoals de ‘Sneeuwwals’, ‘Schaatsenrijden” en ‘Edelweiss’ geleerd, en ja, die werden uiteraard ook gespeeld.

Tijdens de pauze werd er bij het publiek rondgegaan met schalen frituurhapjes, nou, dat smaakte prima! De pauze was gauw om en de Erkertjes speelden het 2e blok, waarin ook bekende liedjes aan bot kwamen. Al met al werd er, zowel voor als na de pauze goed gespeeld en het publiek was heel enthousiast. Jammer, dat er toen wel veel mensen weg gingen, want Sandy Struijs, ja dit jaar kwam zij echt, zou nog optreden. Gelukkig bleven er ook veel mensen, dus werd er volop gedanst en niet te vergeten, polonaise gelopen.


Tja, aan alles komt een eind, dus ook aan deze avond. Om negen uur werd iedereen bedankt en kon het opruimen beginnen. Vele handen maken licht werk, dus dat opruimen was snel klaar en toen konden ook de vrijwilligers moe, maar zeer tevreden naar huis.